
Elämäni aikaisemmin.. Tarina perheväkivällasta selviytymisestä...
Onnellinen avioero
24.09.2015 19:33Kauankohan mä maksan tota kymmentä vuotta itselleni takas? Kuinka monta vuotta mulla menee antaa itselleni anteeksi kaikki se mitä tapahtui?
Kuinka kauan mä murehdin sitä että miten se vaikuttaa mun poikaan, meidän poikaan. Meidän. Voi kun mä voisin sanoa sen ylpeydellä. Niin kuin äidin ja isän kuuluisi sanoa. Meidän lapsi. Tässä tapauksessa mä mietin sitä ihan väärin päin. Ajattelen ja tunnen väärin. Tai siis eihän omat tunteet voi olla vääriä mutta... Kyllä te varmasti ymmärrätte…
Haluaisin onnellisen avioeron. Vaikka me ei oltas oltu luotuja toisillemme, niin voitasko jättää meidän poika näistä asioista kuitenkin pois. Niin että sen ei tarvitsisi tietää näin paljon tästä paskasta. Nyt pikkuinen tietää tasan tarkkaan kaikki summat mitä sä maksat elatusapua. Ihan tasan tarkalleen kaikki. Myös lapsilisän määrän. Sä olet hyvin tarkkaan kertonut kaikki nuo meidän pojalle. Niitä ei olisi tarvinnut jakaa lapselle. Tietoja mitä lapsen ei tarvitse tietää. Mitä helvettiä sä oikein mietit tuossa vaiheessa kun kerroit noi? Halusit taas vaan hallita. Halusit haukkua mut. Halusit haukkua lapsen kautta mua. Etkö sä tajua, että sä teet pahaa tuolla tavalla pienelle ihmiselle joka ei ole mitenkään syyllinen tähän. Lopeta.
Sä näytit myös huoltajuuspaperit ja elatuspaperit meidän lapselle joka oli vähän yli yhdeksän vuotias. Voi että miltä se on voinut tuntua lukea niitä. Miettikää pienen lapsen kädet saa nuo paperit luettavaksi omalta isältään. Sen on täytynyt olla aivan kauhea tilanne. Tämä tapahtui vuosi sitten kun sain yksinhuoltajuuden. Sitten kuulin kysymyksen että ”Äiti, miksi sä allekirjoitit sen?” Ymmärrän hyvin tuon kysymyksen. Mä kysyin samaa että miksi tän piti mennnä näin pitkälle.
Milloin se meni liian pitkälle. Heti meidän ensitapaamisesta lähtien. Silloin jo. Mä en olisi ansainnut tuota helvetillistä tietä.
Helvetti oli siis mun elämässä normaalia. Olin 21 kun mua kuristettiin ja heitettiin lattialle. Sitten nostettiin taas uudestaan seinään. Nii ja jostain se otsaankin se jälki tuli.
Mä olin silloin käräjäoikeudessa töissä. Mä vaan kuihduin. Kaikki puhu mun painosta. Se oli jännää huomata että mä pystyin edes mun painoa kontrolloimaan. Jossain mä olin hyvä siis. Mä näin töissäni lähes päivittäin hakattujen naisten tarinoita.
Otin vastaan eropapereita, huivi pään ympärillä ja isot aurinkolasit kasvoilla. ”Hei, jättäisin avioerohakemuksen”. Ja sitten sama nainen tuli käsikädessä sen ihanan miehen kanssa seuraavana päivänä uudestaan siihen tiskille. Se oli kuullut sanan ANTEEKSI. Se hakemus peruttiin.
Se ei ole mitään rakkautta, että toista halutaan satuttaa ja hallita. Se ei ole kenenkään elämää. Kenenkään ei kuulu elää pelossa ja peläten sitä ihmistä jonka kuuluisi olla se läheisin. Mä katsoin myös niitä tarinoita töissäni jossa ei ollut niitä onnellisia loppuja. Moni nainen on kuollut oman miehensä käsien ansiosta. Moni nainen on raiskattu oman miehensä ansiosta. Liian moni. Älkää jääkö. Lähtekää heti kun näette ensimmäisenkin varoituksen.On se mies tai nainen joka pahoinpitelee. Se tulee vaan pahenemaan. Ja se voi mennä niin pahaksi että siitä ei ole helppoa toipua, ei ehkä koskaan.
Väkivallan muodot
Väkivaltaiset teot voivat olla luonteeltaan fyysisiä, seksuaalisia tai psyykkisiä tai kyse voi olla perustarpeiden tyydyttämisen estämisestä tai laiminlyönnistä. Väkivallan muodot esiintyvät harvoin yksinään. Väkivaltaa sisältävissä ihmissuhteissa ilmenee yleensä monia väkivallan muotoja samaan aikaan ja limittäin. Alla on kuvailtu, mitä eri väkivallan muodot pitävät sisällään.
· Fyysinen väkivalta: esimerkiksi töniminen, lyöminen, potkiminen, tukistaminen, pään hakkaaminen, raapiminen, repiminen, ravistelu, ampuma- tai teräaseen käyttö, fyysisellä väkivallalla uhkailu
· Henkinen väkivalta: esimerkiksi alistaminen, arvostelu, nimittely, halveksunta, kontrollointi, sosiaalisen kanssakäymisen rajoittaminen, voimakas mustasukkaisuus, eristäminen, tavaroiden hajottaminen, kotieläinten vahingoittaminen tai jollakin näistä tai esimerkiksi itsemurhalla uhkaaminen
· Seksuaalinen väkivalta: esimerkiksi raiskaus, raiskauksen yritys tai seksuaalisen kanssakäymisen eri muotoihin painostaminen tai seksiin pakottaminen, seksuaalisella väkivallalla uhkailu, seksuaalinen halventaminen, pornografiaan pakottaminen, ehkäisyn käytön kieltäminen, aborttiin pakottaminen, seksuaalisen itsemääräämisoikeuden rajoittaminen
· Taloudellinen väkivalta: esimerkiksi itsenäisen rahankäytön estäminen, taloudelliseen päätöksentekoon osallistumisen estäminen tai pakottaminen omien rahojen antamiseen toisen käyttöön, taloudellisella väkivallalla uhkailu tai kiristäminen
· Kaltoinkohtelu tai laiminlyönti: esimerkiksi lapsen, vanhuksen tai vammaisen henkilön jättäminen vaille hoitoa, apua tai huolenpitoa tilanteissa, joissa hän on ollut niistä riippuvainen, toisen ihmisen vahingoittaminen lääkkeillä, päihteillä, kemikaaleilla tai liuottimilla
· Kulttuurinen tai uskonnollinen väkivalta: esimerkiksi uskonnolliseen vakaumukseen pakottaminen, väkivallalla uhkaaminen tai sen käyttö uskontoon tai kulttuuriin viittaamalla, kuten ns. kunniaväkivalta, uskontoon liittyvillä asioilla uhkailu
Lähisuhde- ja perheväkivallan ilmenemismuodot
Väkivalta ilmenee ihmissuhteissa eri tavoin riippuen osallisten elämäntilanteesta, iästä ja ajattelutavoista. Lähisuhde- ja perheväkivallassa voidaan erottaa tyypillisiä ilmenemismuotoja, joita on kuvattu alla. Näiden lisäksi väkivallalla voi olla monia harvinaisempia ilmenemismuotoja.
Parisuhdeväkivalta
Parisuhdeväkivalta on henkilön puolisoonsa tai entiseen puolisoonsa kohdistamaa väkivaltaa, joka voi olla muodoiltaan moninaista. Parisuhdeväkivalta on uhrille erityisen haavoittavaa, sillä se tapahtuu intiimissä ihmissuhteessa.
Seurusteluväkivalta
Seurusteluväkivalta on nuorten parisuhteissa tapahtuvaa väkivaltaa. Seurusteluväkivaltaan puuttuminen on tärkeää väkivallan kierteen katkaisemiseksi
lähde: https://www.thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet/tyon_tueksi/lahisuhde_perhevakivallan_ehkaisytyo/lahisuhde
—————